TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Nem és nemzet

: Nem és nemzet

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Új Mandátum Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Egyetemes történelem Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

185 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963949481x

tartalom:

˝Nira Yuval-Davis könyve azt a kérdést veszi szemügyre, hogy a társadalmi nemi viszonyok, illetve a nagy nemzeti történések ilyen módon hatnak egymásra. A nemzetekről és a nacionalizmusról szóló legtöbb elmélet irreleváns tényezőnek tekinti és figyelmen kívül hagyja a társadalmi nem ebben játszott szerepét. Yuval-Davis szerint azonban a nők azok - és nem (csak) a bürokrácia és az értelmiség -, akik újratermelik a nemzetet, méghozzá biológiai, kulturális és szimbolikus értelemben is. A nők bevonása a nemzetekről és nacionalizmusokról szóló diskurzusba nagyon új és csak részlegesen megvalósult fejlemény. Éppen ezért a Nem és nemzet célja, hogy olyan fogalmi keretet vezessen be, amelynek segítségével elemezhetők azok a különféle módok, ahogyan a társadalmi nemről, illetve a nemzetről szóló diskurzus általában összekapcsolódik, és egymás révén meghatározódik. A könyv elő kívánja segíteni a nemzetek és nacionalizmusok társadalmi nemi szempontú értelmezését annak vizsgálatával, hogy milyen alapvető módon járulnak hozzá a női(es)ség és férfi(as)ság fogalmai a nemzet vizsgálatának főbb területeihez: a nemzet reprodukciójához, a nemzeti kultúra, illetve a nemzethez kapcsolódó állampolgárság kérdésének vizsgálatához, továbbá a nemzeti konfliktusok és háborúk értelmezéséhez.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!