TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Román nacionalisták és a holocaust. Kitalált mentőakciók politikai kiaknázása

: Román nacionalisták és a holocaust. Kitalált mentőakciók politikai kiaknázása

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Múlt és Jövő Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Románia története Antiszemitizmus

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Múlt és Jövő könyvek

Terjedelem:

248 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639197026

tartalom:

"Az erdélyi (dési) születésű Randolph L. Braham a NewYork-i City University professzora, a világ legismertebb holocaust-kutatóinak egyike. Legidőtállóbb munkája minden bizonnyal a Népirtás politikája, a Holocaust Magyarországon című 1997-ben megjelent (Belvárosi Kiadó) könyve. E művével párhuzamban Braham igen érdekes problémával kezdett foglalkozni: a holocaust recepciójával a posztkommunista államokban. Igen szerteágazó oknyomozó esettanulmányában Braham azt vizsgálja, a Ceausescu-korszaktól kezdődően, majd a rendszerváltozás után is hogyan torzították el módszeresen a román holocaust tényeit, majd hogyan próbálták a magyarság ellen folytatott propaganda eszközévé tenni. A kötet első része a román antiszemitizmus történetével foglalkozik, és számba veszi a zsidóüldözés valóságos tényeit, áldozatait A további részek főleg a holocaust emlékének metamorfózisát és manipulációs sémáit elemzik az elmúlt ötven év különböző korszakaiban - egészen napjainkig. A torzítás-hamisítás folyamatának leírása, konkrét tárgyán túl is jellemző aspektusában ragadja meg a kelet-európai rendszerváltozást Ez az első munka amely a pletykák szóbeszédek vádaskodások és ideológiai elvárások diktálta hamisítások mögé néz, s történelmünk e szeletét a tények szigorú felülvizsgálatával tárja elénk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!