TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Sajtószabadság

: Sajtószabadság

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Magyar Újságírók Szövetsége

Kategóriák:

Politika Sajtó Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Sajtótudományi füzetek

Terjedelem:

73 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Miért fontos nekünk a sajtó szabadsága? A szabad sajtó a mindenkori hatalom egyik legfontosabb korlátja, ekként maga is hatalom, hiszen - ahogy Montesquieu megfogalmazta a hatalommegosztás indokát - hatalmat csak egy másik hatalommal lehet korlátozni. A francia felvilágosodás egy másik klasszikusa, Condercet ekképpen érvelt a sajtószabadság mellett: "Meggyőződésem, hogy a sajtó szabadsága a legbiztosabb korlát, amelyet a legügyesebb zsarnok sem képes kijátszani." Erre rímelnek a magyar jakobinusok egyik vezetőjének, Hajnóczy Józsefnek gondolatai: "Az önkényes hatalomnak megfelelő korlátok közé szorítására nincs biztosabb orvosszer, mint a sajtószabadság." De ugyanezt fejezi ki Kossuth követelése is: "...csak sajtószabadságot adjanak, s nemzetem szabadsága felett kétségbe nem esem." A 19. századi liberalizmus angol klasszikusának, John Stuart Millnek azóta szállóigévé vált szavai pedig azzal érvelnek a kifejezés mindenféle formája, köztük a sajtó szabadsága mellett, hogy az eszmék piacának hiányában az igazság nem kerülhet napfényre."

leírás:

Megszűnt könyvtár bélyegzőjével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!