TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
T. T. T. Titkos Társaságok Története

: T. T. T. Titkos Társaságok Története

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Minerva Kiadó

Kategóriák:

Politika Egyetemes történelem Titkos társaságok

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

324 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

El lehet-e képzelni, hogy van valami közös Lotharingiai Ferenc német császár, Mária Terézia férje és Martinovics, Mozart és Talleyrand, II. Vilmos német császár és Joffre francia marsall, Nagy Frigyes és Danton közt? Igen, el lehet, mert mindnyájan az "Özvegy fiai", azaz szabadkőművesek voltak. Ennek a titkos társaságnak a legendákba vesző történetét meséli el ebben a könyvben a szerző, Salamon templomától egészen máig, beleértve a magyar páholyok rövid krónikáját is. A könyv további fejezeteiben hasonlóan színes és eleven, fordulatos és izgalmas formában ismerkedhetünk meg a különösen Itáliában nagy szerepet játszott carbonaro mozgalommal, amelynek jelszava "A farkas által halálra üldözött bárány bosszúja" volt; a mesterlegény társaságok furcsa vándorútjaival, Perdiguier-vel, a "francia Táncsiccsal"; a szerb Fekete Kéz világháborút kirobbantó tevékenységével. A történelemben olykor jelentős, haladó szerepet játszó titkos társaságok történetén kívül Bajomi Lázár Endre szinte filmszerű mozgalmassággal és lenyűgöző érdekességgel vázolja fel még több, de ezúttal csak negatív jellegű, titkos társaság krónikáját. Az olvasó bepillanthat a "csuklyás sárkányok" titkaiba (Ku Klux Klan); részletesen megismerkedhet a szicílilai maffia sokszor vérfagyasztó történetével, s végül roppant színes képet kap az Egyesült Államokban működő bűnszindikátusról, különösen a gengsztervilág "bűntetőbrigádjáról", a Gyilkos rt.-ről. A nagysikerű Fő a bizalom című francia krimi-krónika szerzőjének újabb könyvét sok érdekes fénykép és egyéb illusztráció teszi még szemléletesebbé.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!