TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Totális állam, totális ember

: Totális állam, totális ember

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1937

Kiadó:

Századunk

Kategóriák:

Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

153 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Richard N. Coudenhove-Kalergi (1894 - 1972) osztrák arisztokrata diplomata és japán felesége második gyermekeként. Gyermekéveit a cseh erdőben fekvő ronspergi családi kastélyban töltötte, majd a jó hírű bécsi Theresianumban tanult filozófiát és újkori történelmet. 1913 telén Bécsben megismerkedett Ida Rolanddal, a Burgtheater népszerű színésznőjével, akivel rövidesen házasságot kötött. Az első világháborúban "alkalmatlanság" miatt mentesült a katonai szolgálat alól. A háború után a Neue Rundschau és a Zukunft című lapok munkatársa. A bécsi Humanitas szabadkőműves páholy tagjaként az európai országok gazdasági és politikai közeledését szorgalmazta. Zseniális különcként az 1920-as évektől szinte vallásos fanatizmussal szervezett "pártok feletti tömegmozgalmat" az európai államok egyesülése érdekében. Azon kevés modern kori személyiség közé tartozott, aki hivatalos megbízás nélkül alapított egész kontinens sorsára ható szervezetet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!