TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Újbeszél. Orbán beszédeinek margójára

: Újbeszél. Orbán beszédeinek margójára

Kiadás:

h. n., 2002

Kiadó:

Bolt Informatikai Kft.

Kategóriák:

Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

145 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963204357x

tartalom:

˝Temetni jöttem Caesart, nem dícsérni... A rossz, mit ember tesz, túléli őt, a jó gyakorta sírbaszáll vele.˝ ˝Orbán Viktort hallgatva sokszor fogja el az embert el valami magasztos és egyben torokszorító érzés: könnybe lábadt szemmel derekabb embernek, tisztább és magyarabb magyarnak érzi magát. Azután, vagy öt percre rá, amint tovatűnik ez az érzés, visszagondolva már fogalma sincs arról, mi indította meg annyira, mi ennek az embernek a hallgatósághoz szóló valóságos mondanivalója: nem tudja felidézni, miről is beszélt. Így elképzelhető az a törekvés, hogy a szónoklat műfajában elhangzottakat más nyelvi közegekre fordítsuk, azaz elidegenítsük: a műfajra jellemző légkört, hallgatóságot, érzelmi töltést elvonjuk és marad a ˝puszta mondanivaló˝. Az ebben a könyvben található elemzések, reflexiók nem elfogulatlanok, meg sem kísérelik a tudományosság látszatát kelteni. Gúnyos, szarkasztikus megjegyzések és tárgyilagos értelmezések váltják egymást. Ha úgy éreznék, megalázom Orbán Viktort, vagy épp gúny tárgyává teszem magasztos eszmerendszerét, én azt mondom, nem ezt tettem. Nem Orbán Viktorról jelentem ki, hogy meztelen a király, hanem a beszédeit csupaszítom le. Ezeket a szövegeket ő mondta el, én a véleményemet fűztem hozzájuk. Mindketten felelősséggel tartozunk azért, amit tettünk.˝ (Király Gábor)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!