TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Vakáció a Pokolban

: Vakáció a Pokolban

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Láng Kiadó

Kategóriák:

Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

284 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637840931

tartalom:

˝Irigylésreméltóan szilárd világnézet P. J. O'Rourke-é. Nem hisz a nagy szavakban és az univerzális világjobbító eszmékben. Minden ilyesmi helyett civilizációt, szabadpiaci kapitalizmust, csorbítatlan szabadságjogokat és még egy kis civilizációt javasol ("Csak a civilizáció terjesztésével legyünk óvatosak!" - írja). Nem úgy, ahogy ez Amerikában van. Hanem ahogy Amerikában lennie kéne. A Clinton-interjút kísérő rövid eszmefuttatásában írja: "Amerikát nem azért alapították, hogy mindenkinek jó legyen. Amerikát azért alapították, hogy mindannyian azt csináljunk, amit akarunk. Hogyan segíthet ebben a kormány? Általában sehogy, és nincs is hozzá semmi köze." P. J. cinikus, arrogáns sorainak mélyén az értelmetlen szenvedés kiváltotta tehetetlen düh munkálkodik: annak belátása, hogy a segélykoncertek inkább a rockzenészeknek segítenek, mint az éhező gyerekeknek. A tudás, hogy majdnem nincs mit tenni, és amit tenni lehet, az nagyon hosszadalmas és nagyon kevéssé látványos. Hogy hogyan lehet az emberiség kínszenvedéseiről humorosan írni? P. J.-nek, úgy tűnik, az a meggyőződése, hogy csak humorosan érdemes. Mert nem a könnyzacskókra, hanem az agyra kell hatni. Mert - ahogy Mark Twaintől idézi bevezetőjében - "a humor titkos forrása nem az öröm, hanem a bánat". Arról viszont fogalmam sincs, honnan veszi, hogy a koreai és a magyar rokon nyelvek. (Nádori Péter)˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!