TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Választási rendszerek

Választási rendszerek

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Politika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szemeszter

Terjedelem:

227 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633793211

tartalom:

˝A választás komplex megközelítése nemcsak azt jelenti, hogy a választásnak többféle funkciót tulajdonítunk, hanem azt is, hogy e funkciókat szerves egységben szemléljük. Jól látható, hogy a fentebb kiemelt funkciók szoros összefüggésben állnak, egymástól és egymásból is nyerik értelmüket. Csak példaképpen: a többségi elv alkalmazásának vajmi kevés haszna van alternatívák nélkül, ám nyilvánosság híján ezek sem sokat érnek. Ha viszont e funkciók teljesülnek, de a választójog a társadalom szűk körének privilégiuma, hogyan tölthetné be a választás legitimációs feladatát? Ugyanakkor a választás nem öncél, végső értelme a felelős kormányzat létrehozása, a politikai stabilitás biztosítása, valamint az, hogy a társadalmi csoportok érdekellentétei ne polgárháborúkhoz vezessenek, hanem - többek között a választás intézménye, de más konszenzusteremtő-egyeztető mechanizmusok révén - békésen ˝végigharcolhatók˝ legyenek.˝ Részlet Kovács László Imre Választás és választási rendszerek

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!