TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei

: "Virágozzék egy szál virág!"

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Kína történelme Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

341 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630916150

tartalom:

A szerző e könyvében annak az elriasztó folyamatnak a képét rajzolja meg, melynek során "a nagy proletár kulturális forradalom" jegyében kísérletet tettek a kínai értelmiség felszámolására, és válogatás nélkül lerombolták a kínai kultúra évezredes értékeit, hogy helyükbe néhány gondolat- és érzelemmentes, egy steril "forradalmi" világot tükröző, csupán Mao-elnök dicsőségét szolgáló "forradalmi mintakép-operát", néhány, Mao-elnököt ábrázoló festményt és szobrot állítsanak. Hogy a maói kulturális politika és esztétika elsősorban politikai fegyver volt - ez ma már közismert, hogy hogyan lett azzá, azt követhetjük végig e könyvben a Kínai Népköztársaság kikiáltásától, sőt a jenani évektől napjaikig.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!