SZÉPIRODALOM / Portugál irodalom kategória termékei
Az aranykezű csavargó. Mai portugál drámák

Az aranykezű csavargó. Mai portugál drámák

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Portugál irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

451 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630718669

tartalom:

Mintegy húsz év drámatermése fölött tart szemlét ez a kötet: annak a húsz évnek a színpadi irodalma fölött, amely a portugál társadalom talán legnehezebb vajúdásának időszaka, annak a lassú művészeti-plitikai erjedésnek, amely végül is az 1974-es fordulathoz vezetett. Érthető hát, hogy ezt a drámairodalmat - éljen bár az abszurd, a szatíra vagy éppen a népi expresszionizmus eszközeinel - jobbára nagy vonalakra, az általánosításra törekvő színházfelfogás, az erősen világnézeti igényű színház koncepciója hatja át. Ez a színház, mely híven őrzi a lorcai színpad népi szürrealizmusának és a brechti színház harsány-humoros, szókimondó politikai elkötelezettségének hagyományait, lényegében mindig az - erkölcsi vagy történelmi - válaszút elé állított emberről vagy emberi közösségről vall őszintén és szenvedélyesen.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!