TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Öngyilkos nép-e a magyar?

: Öngyilkos nép-e a magyar?

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Végeken Alapítvány

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

261 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638486023

tartalom:

"...váratlanul, tragikus hirtelenséggel", ...önkezével vetett véget életének...". Magyarországon ezek a mondatok az írott és elektronikus sajtó mindennapos hírei közé tartoznak. Persze másutt is. De mintha nálunk a hozzáfűzött kommentárok elnézőbbek vagy éppenséggel megértőbbek lennének. Miért? Már halljuk is közhelyként a választ: a magyar borúlátó, depressziós, öngyilkos nemzet; sírva vigadó, pesszimista, balsorssal sújtott itt az ember. Ilyen volt mindig az elmúlt századok során, és nem is lehet ez másként ma sem...? A fokozott önpusztítás magyar néplélektani sajátosság? Létezik valamiféle "ősi átok"? Valóban van öngyilkosságra hajlamosító "klíma" az Alföldön? Depressziós nép a magyar? A kutató-pszichiáter, egyben irodalmár szerző "Az öngyilkosság kultúrtörténete" című sikeres könyve után most ezekre a kérdésekre igyekszik magyarázatot és választ találni a magyar történelem, irodalom fejezeteit lapozgatva, új válaszok megfogalmazásával ösztönözve mind szakértő, mind laikus olvasóit. Az első kiadás részben átdolgozott kiadása.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!