TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei

: "...kis pénz - kis foci"? Egy gazdaságpszichológia megalapozása

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Magyar Közgazdasági Társaság

Kategóriák:

Pszichológia Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

155 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638451114

tartalom:

"A könyv azokról a PSZICHOLÓGIAI viszonyokról szól, amelyek az ésszerű(nek látszó) GAZDASÁGI összefüggéseket akár a visszájukra is fordíthatják. Azzal a fejleménnyel összefüggésben szól ezekről a szerző, amelyet a modern gazdasági rendszerek leglényegesebb megkülönböztető vonásaként kezel: ezeknek MŰKÖDÉSÜK SZEMÉLYI FELTÉTELEIT ÉPPÚGY TERMELNIÜK KELL, MINT A DOLOGIAKAT. A gazdaságpszichológia ennek a fejleménynek a tudománya: tárgya A LELKI JELENSÉG MINT GAZDASÁGI HATÓTÉNYEZŐ. Hogy ezen belül milyen kérdéseket vizsgál a könyv, ezt érzékelteti néhány fejezetcím: Négy pszichológiai modell és a piaci szabályozás. A lelki jelenség homokszeme a gazdasági gépezetben. Az öreg hölgy meglátogatott szeretőjének paradigmája. A szűkös erőforrás elosztásának gazdaságpszichológiai természetéről. A munkaviszonyban álló és a munkanélküli szociális identitása. Tulajdon és társadalmi azonosság. Az utolsó fejezet a gazdaságpszichológia szempontja szerint vizsgálja meg, hogy a totális államok kísérletéből hogyan állt elő a posztkapitalizmus bolsevik-szovjet változata, milyen gazdaságpszichológiai szerkezet eredményezte fennállásának rendkívüli stabilitását éppúgy, mint összeomlásának látványos gyorsaságát."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!