TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A kísérleti pszichológia módszerei

A kísérleti pszichológia módszerei

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

262 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630540282

tartalom:

˝A pszichikus működések egzakt tanulmányozása, vagyis a kísérleti pszichológia aránylag fiatal tudományág. Ennek a tudományágnak történetét foglalja össze Fraisse a könyv első részében, amely nemcsak tárgyánál fogva érdekes, hanem a természettudományos gondolkodás megismerése szempontjából is. A második rész, amelyet ugyancsak Fraisse írt, a kísérletezés módszereit tárgyalja. A módszertan következetes előadása annál is érdekesebb, mert a magyar tudományos irodalom ezt a témakört mint egészet alig érinti. A harmadik rész, amely a matematikai logika és a pszichológia területén egyaránt kiváló Piaget munkája, a pszichológia ismeretelméleti különállásával, a pszichikus és szomatikus működések kölcsönhatásával foglalkozik. A negyedik részben Reuchlin a mérés elméletét dolgozza fel, amit indokolttá tesz, hogy a tárgykör bonyolultsága következtében a pszichológus számára olyan részletek is hangsúlyt kapnak, amelyeket a fizikus, a kémikus elhanyagolhatónak tarthat.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!