TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A lelkiélet lélektanához

, : A lelkiélet lélektanához

Kiadás:

Eisenstadt, 1984

Kiadó:

Prugg Verlag

Kategóriák:

Pszichológia Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

172 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

II. János Pál első körlevelének kezdő szavaival: "Redemptor hominis - az ember Megváltója", korunk emberéhez akar szólni, őt akarja Isten felé vezetni. Elismeri, hogy a jelenlegi eszmeáramlatok központi kérdése az ember. A tudományok között legalább oly fontos szerepet foglal el az antropológia, a szociológia, a pszichológia, mint az asztrofizika, a kémia, a biológia. Ugyanakkor azonban hirdeti, hogy a mai ember is csak Istenhez való helyes viszonyában, Krisztus megváltásában találhatja meg igazi értékét, üdvösségét. Könyvünk ebbe a perspektívába helyezkedik. A modern pszichológia rengeteg értékes elemet fedez fel az emberben, bármilyen is lett légyen esetleg a kutató célja, világnézete. Miért ne olvasztanánk ki ezeket a nemes érceket, és miért ne használnánk föl az Istenhez vezető úton, lelkiéletünkben? Nagyon sok pontban érintkezik a lélektan és a lelkiélet. Csak néhány témakört tudtunk kiragadni. Szentmártoni Mihály elsőnek a lelkiélet három alapkérdését: Isten akaratának felismerését, az elmélkedést és a jó begyakorlását (a lelkiélet "technológiáját") világítja meg a pszichológia tükrében. Majd egy eredeti és egyesek számára talán meglepő tanulmányban nyolc szent példáján igazolja, hogy a beteges, patológikus vonások sem akadályai az igazi életszentségnek, ha engedjük, hogy ezeket is az Isten kegyelme járja át, állítsa szolgálatába Benkő Antal főleg a lelkipásztor szemszögéből vet fel kérdéseket: a lelki vezetés, az egymás közötti szorosabb kapcsolatok pszichológiai szövevényei és a kiengesztelődés szentségének gyógyító dimenziója.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!