TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A pszichoanalízis alapjai

: A pszichoanalízis alapjai

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Osiris Könyvtár

Terjedelem:

426 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633791774

tartalom:

"A könyv, melyet az olvasó most kezében tart, a freudi talány és nagyság vonzerejének egyaránt ékes bizonyítéka. A bécsi mester és életműve lassanként egy már-már ellenállhatatlan tömegvonzású csillagként jelenik meg a XX. század szellemi univerzumában, a legkülönbözőbb intellektuális égitestek pályáját hajlítva magához. Sokáig sorolhatnánk az ismert, s lassan egy évszázada vitatott kérdéseket, kezdve az olyan nagyszabásúaktól, mint hogy a felvilágosodás és a modern kor jellegzetes gondolkodója-e Freud, vagy éppen azt búcsúztató, a posztmodern előkészítő szellem, s hogy felszabadította-e századunk emberének szexualitását, vagy egy újfajta börtönbe zárta azt, egészen az olyan szűken pszichoanalitikus szakmai problémákig, mondjuk, mint hogy az emberi újszülött az eredendő nárcizmus állapotában jön-e a világra, ahogyan Freud gondolta, vagy valamilyen eleve adott, öröklött kötődéssel az anyához. A "Freud-csillag" számtalan rejtélyének némelyike valóban alapvető, s az elmélet lényegével kapcsolatos. Ilyen esszenciális kérdés egyebek között a pszichoanalízis tudományos identitása - metaforánkat folytatva úgy is fogalmazhatnánk: az égitest pontos helye filozófiák és tudományok csillagtérképen."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!