TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A pszichoanalízis felé. Fiatalkori írások 1897-1908

: A pszichoanalízis felé. Fiatalkori írások 1897-1908

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

435 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633794269

tartalom:

"Ferenczi Sándor preanalitikus időszakának eddig legteljesebb anyagát tartalmazza a kötet, pályakezdéstől a történelmi jelentőségű találkozásig - 1908 telén - Sigmund Freuddal és a pszichoanalízissel. A korai írások betekintést nyújtanak a Ferenczi-életmű kezdeti periódusába. A cikkeket olvasva kibontakoznak Ferenczi későbbi alkotói pályáját is meghatározó témái. A lelki élet öntudatlan vagy félig tudatos jelenségei - amivel magyarázó elvet kínált a századvéget izgalomban tartó okkult jelenségek szemléletéhez -, a pszichés betegségek, a szexualitás, az orvos-beteg kapcsolat emberi egyenrangúsága, a liberális gondolkodás és toleráns viselkedés, valamint a hierarchikus orvostársadalom és a tekintélyelvűség kritikája. Mindezek Ferenczi későbbi pszichoanalitikus tevékenységének és a modern pszichoterápiás szemlélet alappilléreit alkotják. A korai írásokon keresztül megrajzolható a fiatal Ferenczi pályakezdésének szakmai íve és a századelő avantgárd értelmiségi, irodalmi köreihez fűződő kapcsolatai. E sokirányú érdeklődés és kultúrába ágyazottság teremti meg a Ferenczi által létrehozott Magyar Pszichoanalítikai Egyesület interdiszciplináris nyitottságát, a Budapesti Iskola egyedülálló sokszínűségét. Ferenczi korai írásainak közreadása teljessé teszi a Ferenczi-életművet. A pályakezdő Ferenczi közel száz cikkét és recenzióját tartalmazó gyűjteményes kiadás most jelenik meg először."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!