TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A pszichológia és a sportpszichológia alapjai

: A pszichológia és a sportpszichológia alapjai

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Rectus Kft.

Kategóriák:

Pszichológia Sport

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

227 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A pszichológia iránti érdeklődés hazánkban az utóbbi években élénkebbé vált. Egyre több ember keresi a lehetőséget, hogy megismerje a pszichológiát. Az ember és annak pszichológiai sajátosságainak a megismerése már régóta foglalkoztatja az emberiséget. Gondolom Önök is megfogalmazták már magukban, többek között azt a kérdést, hogy mi befolyásolja az emberi tevékenység eredményességét? Vagy miért van az, hogy két ember ugyanabban a helyzetben más és más módon cselekszik? Vagy mitől van az, hogy az egyik sportolót a közönség hatása nagyobb teljesítményre készteti, míg a másikat inkább hátráltatja? Miért van az, hogy az egyik ember úgy viselkedik, mintha nem is lennének érzelmei, míg a másik érzelemtelítetten cselekszik? Van-e különbség a férfi és a nő, a felnőtt és a gyerek, a sportoló és a nem sportoló között, és ha van, mi az? Mi az ember, és milyen vagyok én? A kérdések az embert helyezik középpontba, miközben a környezetet és a tevékenységet is firtatja. Mi tehát a pszichológia, mivel foglalkozik? Röviden és általánosan úgy fogalmazhatunk, hogy az emberismeret tudománya. A pszichológia az embert mint pszichológiai lényt és alkalmazkodó aktivitásának pszichológiai szabályozását és annak tevékenységét szabályozó pszichikus funkciók szerepét akarja megismerni a biológiai és társadalmi sajátosságainak kölcsönhatásában. A megtanult alkalmazkodó aktivitásunkkal arra törekszünk, hogy egy viszonylagos egyensúlyt (homeosztázist) alakítsunk ki belső miliőnkben és a külső környezettel való kapcsolatunkban. Tehát alkalmazkodnunk kell biológiailag, pszichológiailag és társadalmilag, ha létünket és tovább-fejlődésünket biztosítani akarjuk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!