TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A pszichotikusok csoport-pszichoterápiája

, : A pszichotikusok csoport-pszichoterápiája

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Pszichológia a gyakorlatban

Terjedelem:

157 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A mű egy vitatott és kevéssé feldolgozott pszichopatológiai kategória, az idült elmebetegek és ezen belül különösen az idült schizophrenek csoportpszichoterápiai kezelésének lehetőségeivel foglalkozik. A szerzők a szociometria kísérleti módszerével kísérik végig azt a dinamikus folyamatot, melynek során a patológiás csoport - a pszichoterápiai eljárások alkalmazása révén - normálisan funkcionáló csoporttá alakul. Széles körű irodalmi feldolgozás keretében ismertetik a csoportterápia, ill. csoportpszichoterápia kialakulásának történetét, értékelik az e területen használatos módszereket, és mértéktartóan, objektív szempontokat figyelembe véve kritikusan foglalnak állást a különböző metodikák indikációjára, várható eredményességére, illetőleg hatástalanságára vonatkozóan. Módszeresen tárgyalják az idült elmebetegekkel foglalkozó csoportpszichoterápia elindításának optimális feltételeit, a betegek szelekcióját (diagnózis, kor, hospitalizáltság, szociometrikus adatok stb. szerint), a csoport összeállítását és a tárgyi feltételeket.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!