TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A rábeszélőgép. Élni és visszaélni a meggyőzés mindennapos mesterségével

, : A rábeszélőgép. Élni és visszaélni a meggyőzés mindennapos mesterségével

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Ab Ovo

Kategóriák:

Pszichológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

212 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637853030

tartalom:

"Ahányszor bekapcsoljuk a tévét, rádiót, kinyitjuk az újságot, színes magazint vagy a könyvet, valaki nevelésben részesít bennünket, oktat és kioktat: rábeszél. Azt kívánja, hogy vegyünk meg egy terméket, szavazzunk egy politikusra, illetve fizessünk elő valamire. Miért? Azért, mert termék, a politikus, egyszóval, rábeszélés tárgya jó, becsületes, épületes, gyönyörű stb. A hirdetésekben a rábeszélés célja egészen egyértelmű: nagyjából azonos termékek (fejfájás elleni pirulák, fogpaszták, mosóporok vagy képviselőjelöltek) gyártói elképesztő mennyiségű pénzt költenek arra, hogy rábeszéljenek az ő árujuk megvételére. A befolyásolás azonban nem mindig ennyire közvetlen, a politikai hírműsorok és a Cry Rape-hez hasonló filmek, dokumentumjátékok és dramatizálások hatása sokkal erősebb, mint hinnők. A ránk gyakorolt befolyás lehet igen enyhe, szinte öntudatlan... A kommunikátor tehát igen gyakran akaratlanul is rábeszélővé válik, megváltoztatja a világról és életünkről alkotott nézeteinket. Érdemes alaposan szemügyre venni a rábeszélés működési mechanizmusait és elemezni az általa kiváltott hatásokat, hogy megérthessük, miként befolyásolják magatartásunkat szinte a nap minden órájában. Védekezhetünk az akaratlan vagy nem kívánatos propagandaáradat ellen, ha tudjuk, hogyan működik, s ha rájövünk, hogyan fordíthatjuk a magunk javára a rábeszélés módszereit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!