TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A rögeszmés-kényszeres betegség

, : A rögeszmés-kényszeres betegség

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

148 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632422287

tartalom:

"A könyv ismert lelki problémával, a rögeszmés-kényszeres betegséggel foglalkozik. Az ezzel küszködőre jellemző, hogy esetleg órákon át mos kezet, vagy más egyéb tisztálkodási rítusokat művel, kényszeresen újra meg újra ellenőrzi elvégzett feladatait, vagy éppen nem képes szabadulni bizonyos tolakodó, visszataszító gondolatoktól. A szerzők klinikai gyakorlatukra támaszkodva nyújtanak a rögeszmék világáról és a kényszerességről tömör és érzékletes képet. Könyvünk főként a rögeszmés-kényszeres betegségben szenvedők s azok hozzátartozói számára íródott, de az egészségügyi szakemberek érdeklődésére is bizonnyal igényt tarthat. Közérthető nyelven igyekszik a legfrissebb kutatási eredményeken alapuló információkkal szolgálni a betegség kóroktanáról, a tünetek természetéről, azok típusairól, a kiváltó okokról s a kezelési módszerekről. A kezelésről szóló fejezet a pszichoterápiás módszerek mellett az egyéb megközelítésekkel is foglalkozik, beleértve a gyógyszeres kezelést is. A segítséget igénylő gyakorlati tanácsokkal is találkozhat a könyvben, s számos esetismertetés igyekszik megvilágítani a rögeszmés-kényszeres betegség s a kezelés különböző oldalait. A szerzők klinikai pszichológusok, akik e szakterületen kiterjedt klinikai és kutatási tapasztalatokkal rendelkeznek. Széles szakmai körben elismert munkásságuk, mellyel e betegségről való ismereteinket gyarapítják. Padmal de Silva a londoni egyetem pszichológiai tanszékének tanára és a Bethlem Royal and Maudsley Special Health Authority vezető pszichológusa. Stanley Rachrnan a kanadai British Columbia egyetemének pszichológiaprofesszora."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!