TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A személyiség- és közösségfejlesztés útjai és módszerei

: A személyiség- és közösségfejlesztés útjai és módszerei

Kiadás:

h. n., 1988

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

104 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963093227x

tartalom:

˝A szerző - aki maga is sok évtizede propagandista - a személyiség- és kollektívafejlesztéssel foglakozók részére összegezi tapasztalatait. Ezeket vizsgálja meg a felnőtt-oktatástan, politikai pedagógia és a vezetéselmélet fényénél, és így kapcsolja vissza következtetéseit a hatékonyabb megoldások érdekében. Nehéz kérdésekre keres válaszokat. Ezek közül csak néhányat emelünk ki: - Hogyan válhat a pártoktatás és az agitáció az alapszervezeti élet szervesebb és alakító részévé? Azaz: milyen szerepük lehet a politikai oktatás résztvevőknek a nagy politikával összhangban a helyi politika kialakításában? - Mit jelent az, hogy az oktatásban nem elég csak a tartalmat közvetíteni, vagyis például csak előadást, vagy legfeljebb konzultációt tartani a munkahelyi demokráciáról, a kreativitásról, stb.? - Mit jelent és milyen haszonnal jár a partnerkapcsolat a propagandista vagy a vitakör-vezető és a résztvevők között? - Milyen szerepe lehet a barátságnak a mozgalmi munkában? - Miért nem elég csak az értelemre hatni, ha még oly színvonalasan is? - Hogyan védekezik a személyiség a nem megfelelő ráhatás ellen? - Lehet-e "kényszercsoportokból" közösség? S ha elvileg igen, mit tehetünk érte alulról és felülről? A kérdésekre - természetesen - a könyv nem ad receptszerű választ! A gondolkodást azonban mindenképpen megindítja és jó néhány módszerbeli ötlettel is szolgál.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!