TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A szexualitás modern elmélete. A szexuális viselkedés lélektana

: A szexualitás modern elmélete. A szexuális viselkedés lélektana

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

271 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963175006x

tartalom:

"Az utóbbi két évtizedben a pszichológia óriási fejlődésen ment át. Új irányzatok, új problémamegközelítési módok alakultak ki benne, és kutatásai nyomán igen nagy adathalmaz gyűlt össze. Olyan nagy volt ez a fejlődés, hogy a pszichológia szinte egészen új lett. Ma már a pszichológia tudományáról csak elvont és általános értelemben lehet beszélni, mint egy tudományterületről vagy mint egy jelenségszint szabályszerűségeinek, tényeinek, kérdéseinek gyűjtőfogalmáról. A valóságban ma már nincs egységes lélektan, hanem meghatározott problémák, módszerek vagy elméletek körül kialakult diszciplínák léteznek, amelyekben a pszichológiai nézőpontnak többé-kevésbé vezető szerepe van több másfajta nézőpont - pl. szociológiai, antropológiai stb. között. Egy ilyen nagy diszciplína ma a szexológia, a szexuális magatartás kutatása. Lényegében ez már a század első évtizedeiben megjelent, de önállóságát csak a negyvenes-ötvenes évekre érte el. Kibontakozásával párhuzamosan egyre nőtt benne a pszichológia jelentősége. Míg kb. a második világháború előtt a biológia (állattan, endokrinológia, neurofiziológia stb.) képezte gerincét, az ötvenes évek végétől új pszichológiai szemléletek hatották át és termékenyítették meg. Ekkor indult váratlan iramú fejlődésnek. Felismerései nyomán az emberi szexualitásról új kép rajzolható meg. Ez a kép napjainkban is egyre bonyolultabbá válik, és egyre több vonással járulnak hozzá más - biológiai és szociális - diszciplínák kutatásai."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!