TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A szöveg mélyén. A pszichológiai tartalomelemzés

: A szöveg mélyén. A pszichológiai tartalomelemzés

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Új Mandátum Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

129 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639336734

tartalom:

˝A tartalomelemzés az elmúlt száz év során látványos ugrások sorozatán át fejlődött. Technológiai szempontból ez az út a ceruzás, kódolástól a lyukkártyás számítógépeken át a mai fogalmi hálózatépítő szoftverekig vezetett. Az elérhető adatbázisok a nyomtatott sajtótermékektől az internetig bővültek. Csupán egy valami maradt száz éven át változatlan: a kvalitatív-kvantitatív-vita. E vita lényege, hogy adat-e a rejtett adat, valóban ott van-e a szövegben a rejtett adat, számlálható-e a rejtett adat. A vita évtizedeken keresztül folydogált a tartalomelemzés belső berkeiben, míg végül napjainkra kialakultak a kvalitatív tartalomelemzési adatok számítógépes statisztikai feldolgozásának módszerei. A könyv alcíme, a pszichológiai tartalomelemzés arra a tevékenységre utal, amikor a szövegekhez, interjúkhoz, naplókhoz, önéletírásokhoz - összefoglaló néven személyes dokumentumokhoz - címzett tartalomelemzési kérdéseket a pszichológiai változók nyelvén tesszük fel. A pszichológiai tartalomelemzés speciális területe a narratív pszichológiai tartalomelemzés. A könyv a fenti területekbe nyújt - remélhetőleg inspiráló és újabb kutatásokat ösztönző - betekintést.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!