TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A XX. század pszichológiája

: A XX. század pszichológiája

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

408 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A XX. század pszichológiája" című új Jarosevszkij-kötet ezt a tudománytörténeti módszert mélyíti el és alkalmazza a XX. század pszichológiájára. A könyv öt kategória köré építi a modern pszichológia fejlődését. Ezek: a képmás, a cselekvés, a motiváció, a kommunikáció és a személyiség. A szerző leírja, hogyan vált a lélektan önálló tudománnyá azzal, hogy Wundt megalakította az első pszichológiai laboratóriumot. Ám furcsa paradoxonként mégis nagyobb e téren az olyan fiziológusok érdeme, mint Helmholtz. A lélektan a funkcionális pszichológia kialakulása után, a századforduló körül már válságba jut. Erre Mach és az empíriokriticizmus kínál kiutat. A szerző ezután két olyan irányt mutat be, amelyek a lélektant a gyakorlattal kötik össze. Az egyiknek tárgya a tanulás vizsgálata, a másik iskola a pszichodiagnosztika. Ebbinghaus, Thorndike, Pavlov, Bohtyerev, Galton, Dingit munkásságával ismerkedhet meg itt az olvasó. A tanulás kapcsán a behaviorizmust, a képmással együtt a Gestalt pszichológiát, a motivációval összekötve pedig a freudizmust elemzi ezután a könyv. Piaget és a genfi iskola tárgyalása után a könyv záró fejezetében a tudományos-technikai forradalom és a lélektan és a kibernetika kapcsolatának annyira időszerű témáját vizsgálja.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!