TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Arczisme

: Arczisme

Kiadás:

h. n., 1989

Kiadó:

IKVA Könyvkiadó Kft.

Kategóriák:

Pszichológia Okkultizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

95 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630270145

tartalom:

"Ki ne játszott volna már "milyen lehet?" játékot villamoson, vagy utcán nézelődve. Egy-egy megkapó, vagy - épp ellenkezőleg - taszító, vagy végtelenül sematikus arc láttán elgondolkodunk, milyen ember lehet, akit látunk. Néha - egy-egy embert megismerve - rácsodálkozunk, mennyire más az illető, mint amit az arca mutat. Vagy épp azt állapítjuk meg, hogy semmi újat nem tudott mondani, mint amit első ránézésre már láttunk. A külső jellemzők közül a szem szerepe az, amiről a leggyakrabban belső jelenségekre következtetünk: "még a szeme se áll jól", vagy "szikrázott a szeme, olyan dühös volt". A pszichológia történetén végigvonult több olyan irányzat, mely a titokzatos, kiismerhetetlen lényt, az embert, bizonyos külső jegyek alapján kísérli meg leírni. Hol a testalkatot, hol a fej, a szem formáját tartották alapvetőnek. Biztosan könnyebb lenne az életünk (persze egyben unalmasabb is), kevesebb szenvedés, csalódás lenne osztályrészünk, ha ránézésre biztonságosan tudhatnánk, milyen ember áll előttünk. A modern pszichológia ezeket a nézeteket túlhaladta. És mégis... Hányszor előfordul, hogy egy emberi arc oly nagy hatással van ránk, hogy egész életre szóló kapcsolat alapjául szolgál. E rövid fejtegetés után javasoljuk a tisztelt Olvasónak, tekintse ezt a kis könyvet játéknak, ami alátámasztja, amit az emberi arcról gondolt, vagy el-lentmondásban van vele, de semmiképpen ne gondolja, hogy komoly tudományos munkát tart a kezében."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!