TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Az antiszemitizmus lélektana

: Az antiszemitizmus lélektana

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Cserépfalvi

Kategóriák:

Pszichológia Antiszemitizmus

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

konTEXTus könyvek

Terjedelem:

152 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637990089

tartalom:

Hermann Imre (1889 - 1984) a magyarországi pszichoanalízis vezető egyénisége, egyik legtermékenyebb szerzője volt. A pszichoanalízis, mint módszer, valamint Az ember ősi ösztönei című munkái nemrégiben jelentek meg újra. Az antiszemitizmusról szóló írása 1945-ben jelent meg a Bibliotheca kiadónál. Könyvének a magyarországi Holocaust adott szomorú aktualitást, de az alapkoncepció már korábban készen volt. A mű sajátos hermanni nézőpontból, az ún. "megkapaszkodási elmélet" felől tárgyalja a zsidógyűlölet okait. A szemléletmódból fakadó némi egyoldalúsággal ugyan, de gazdag társadalomlélektani, történelmi és kultúrtörténeti anyag felhasználásával közelít tárgyához. Hermann munkája igen érdekes történelmi kuriózum, és emellett - Bibó István munkájától eltekintve - alighanem az egyetlen korabeli hazai antiszemitizmus-értelmezés.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!