TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Az élet első tizenkét hónapja. A csecsemő fejlődése hónapról hónapra

: Az élet első tizenkét hónapja. A csecsemő fejlődése hónapról hónapra

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

224 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632412281

tartalom:

"A téma neves külföldi és hazai eredetű könyvei a kisgyermekes családok kézikönyvtárának „bibliái” lettek. Ami e kötet tartalmában új, az a csecsemő érzelmi, értelmi és mozgásfejlődésének pszichoszomatikus szemléletű tárgyalása. A szerző ezt közvetlen, baráti hangon, mély humánus meggyőződéssel teszi – mindez előlegezett bizalmat szavaz neki már a bevezető sorok olvasása után. Korántsem állít fel merev kategóriákat, mintegy sablonokba szorítva a hónapról hónapra egészségesen fejlődő csecsemőt. A fejlődési táblázatok (mozgás, beszéd, értelem, magatartás fejlődése) mindegyikénél figyelmeztető hangsúllyal óv attól, hogy gyermekünket valamilyen lineáris fejlődés célgolyójaként szemléljük, s ha eltér a standardtől, keseregve szaladjunk orvostól pszichológusig, hogy mi lehet az ok. Az első tizenkét hónap szellemi, érzelmi és mozgásfejlődésének mércéi átlagosak, ettől eltérés minden irányba lehet, a lényeg, hogy egy önmagát ismerő és gyermekét megismerni akaró – ezáltal a jelenségek helyes értékelésére is képes – szülő vagy nagyszülő, rokon próbálkozásait segítse a kötet. Nagy erénye, hogy mentes az öncélú „pszichologizálástól”, a gyermeki fejlődés tudatos megfigyelésén és irányításán túl, olyan nemzetközi tudományos eredmények és ismeretek összegzésével is gazdagodik az olvasó, melyek a „csak” olvasmány szintjén forgatott könyv értékét növelik. A természetes élethelyzetekben készült fotók fekete-fehér voltuk ellenére „színes” kiegészítői a könyvnek. – Elsősorban szülőknek, de csecsemőkkel foglalkozó gondozó-, védő- és gyermekápolónőknek is ajánlható."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!