TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Az empátia - a beleélés lélektana

: Az empátia - a beleélés lélektana

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

346 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632806816

tartalom:

"A könyvet eredetileg bizonytalanul, kételyekkel telve bocsátottam útjára. Nem tudtam, van-e szükség ilyenfajta munkára, kivált-e érdeklődést a szakemberek szűk körén kívül is. Kellemes meglepetés volt, hogy az első kiadás tízezer példánya nagyon gyorsan elfogyott, és a legkülönbözőbb területekről érkeztek jelzések felhasználásáról. Tanulságos, figyelemre méltó ismertetések jelentek meg róla. Örültem annak, hogy a legjobb elemző recenziók nem a pszichológiai vagy társadalomtudományi szaksajtóban jelentek meg, hanem más tudományok fórumaiban (például értő, mélyenszántó elemzést közölt a Literatura), és az igazi kritikák is inkább napilapokban bukkantak fel (például a Népszabadságban). Örültem annak is, hogy tanárok, szülők, egyszerű emberek fogadták legszívesebben a könyvet, mint ezt leveleik és személyes reflexióik mutatták. Az empátia fogalma, amellyel saját írásaimon kívül magyar nyelven korábban alig találkoztam, és amelyről magyarul nem jelent még meg közlemény, csakhamar az értelmiség köznapi kifejezése lett. Lehet-e jobb bizonyítéka ennél annak a ténynek, hogy a beleérző megismerés, megértés korunk egyik fontos problémája? Bizonyíthatja-e jobban valami a könyv létjogosultságát?

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!