TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Bölcsek, balgák, bolondok. Egy pszichiáter útja

: Bölcsek, balgák, bolondok. Egy pszichiáter útja

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mérleg

Terjedelem:

263 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630751143

tartalom:

Ronald David Laing (1927 - 1989) pszichiáter. Úgy tudni, Laing "forradalmasította a felfogást a szellemi visszamaradottság természetét illetően." Egy ilyen somműs vélekedés persze lehet túlzás, de ha az egyetemesség és az európai szellemi integritás érvényesüléseként fogjuk fel a "forradalmiságot", akkor dr. Laing munkásságának ekként való megítélése jogos és egyben pontos is. És igazából épp e kötet, a Bölcsek, balgák, bolondok az, amely az olvasót efelől meggyőzheti. Memoárról van szó; dr Laing szinte analitikus életrajzát tartalmazza eme erazmusi című mű. Mégis valamelyest több az emlékeknél, élmények halmazánál: bevezetés a pszichiátria egy rendkívül sajátos ágazatába, vagy mondhatnánk úgy is: módozatába. Egy olyan gyógyeljárásba, melyben ötvöződik a személyes érzelmek szintjén is hitelesített empátia, az etikai következetesség és a mindezekkel együtt járó, vállalt megszállottság. Nem véletlen tehát az utalás a címben: kissé a bölcsek balgaságáról és a balgák bölcsességéről szól ez a könyv, a toleranciáról, a másság elfogadásáról és arról a nagy egészről, mely - az emberi közösségen belül - nemcsak kijelöli mindenki helyét e világban, de evilági helyet is biztosít számára. Mondhatnánk úgy is, hogy a Bölcsek, balgák, bolondok az emberi jogok sajátos példatára.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!