TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Csoportdinamika. Válogatás Kurt Lewin műveiből

: Csoportdinamika. Válogatás Kurt Lewin műveiből

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

513 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632201868

tartalom:

A kiadvány Lewin híres, sajátos csoportkutatási irányzatát kívánja megismertetni a magyar olvasóval. A válogatás Lewin két munkájára támaszkodik: "A társadalmi konfliktusok megoldása" és "A személyiség dinamikai elmélete" c. művekre; ezenkívül közzétesz Lewin és munkatársai tollából két jelentős tanulmányt is. A "Csoportdinamika" c. kötet egyes cikkei képet adnak a kiscsoport-konfliktusokról, ezen belül a csoportok belső életének vizsgálatáról, a csoportfeszültségek megfigyeléséről, a társas légkör jelenségeiről. Más cikkek azt mutatják be, hogy Lewin gondolatmenetével miképpen elemezhetők olyan emberi történések, mint a büntetés, jutalmazás, hogyan magyarázhatók a nevelési problémák. A kötet nagy teret szentel a konkrét jelentéskörökben végzett vizsgálatok szemléltetésére: a frusztráció, az igényszint és a csoportdöntés jelenségeire. Ez utóbbi tanulmányok részletes kísérleteket ölelnek fel; jól szemléltetik a társas szempontú kísérletek felépítését, eszközrendszerét. A kötet záró tanulmánya áttekintést nyújt Lewin vizsgálatairól.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!