TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Elmélet és alkalmazás a mentálhigiénében. Újabb tanulmányok a mentálhigiénés szemlélet és az elsődleges megelőzés témaköréből

: Elmélet és alkalmazás a mentálhigiénében. Újabb tanulmányok a mentálhigiénés szemlélet és az elsődleges megelőzés témaköréből

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Országos Alkohológiai Intézet

Kategóriák:

Pszichológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

314 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963730719

tartalom:

"A kötet a szerző újabb tanulmányait tartalmazza a mentálhigiéné témaköréből. Az írások többsége a legutóbbi két évben keletkezett, cikk, könyvfejezet, előadásszöveg volt, amely felkérésre készült. Így ezek a munkák tükrözik a hazai mentálhigiéné főbb érdeklődési területeit is. De a szerzőnek is alkalmat adtak arra, hogy alapkérdésekben a korábbinál egyértelműbben, új szakirodalmi adatok alapján foglalja össze álláspontját. Az újabb keletű tanulmányok mellé olyan korábbiak is kerültek, amelyek többségükben nem jelentek még meg, és amelyek a mentálhigiéné tágabb szemléleti hátterét képviselik. Néhány írás a segítő szakmák gondolkodásmódját, kritikai értelmezéseit, ismerteti forrásvidékeit képviseli. Ilyen a szerző disszertációja, amely kommunikációval és pszichoterápiával foglalkozó életművét foglalja össze, tézisekben. A kötetet néhány életrajzi jellegű írás zárja, amely még messzebbre vezet, a szerző gondolkodását formáló ókortörténeti és filozófiai tanulmányokhoz, szépirodalomhoz. Ezek az írások is segíthetik azonban az olvasót a mentálhigiéné bonyolult, még nem teljesen kodifikált területének megértésében, legalábbis a szerző nézőpontjainak megvilágításán át. A kötet tartalmazza a szerző főbb munkáinak teljes jegyzékét, bibliográfiáját is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!