TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Férfi és nő polgári társadalomban

, : Férfi és nő polgári társadalomban

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

155 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630908697

tartalom:

"Hogyan alakul a család helyzete a polgári társadalomban? Meghatározóak-e a gazdasági tényezők? Mi a hatása az iparosításnak és az urbanizálódásnak? Leszűkül-e a család? Mi a nemek viszonya a kapitalizmusban? Létezik-e önálló nőkérdés vagy a nők felszabadításához szükséges-e az egész társadalmi struktúra megváltoztatása? Miért modern, amit Lenin mond a nőkérdésről? Hogyan változnak a család funkciói? Család vagy kommuna? Hogyan alakul a nemek és a nemzedékek viszonya? Örökéletű, megváltoztathatatlan-e a család polgári formája? A külső vagy a belső tényezők hatnak-e jobban a család formálódására? Helytálló-e, amit Engels írt a nemi szerelemről, az érzelmekről, az erószról? Mi a különbség az antik erósz és a modern között? Mit mond Stendhal a szerelemről? Mi az erósz és a szubjektivitás viszonya? Hogyan kapcsolódik egymáshoz az erósz és az etika? Mi az erósz jelene és jövője? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik Urnberto Cerroni érdekes, probléma-felvető munkája."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!