TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Freud és a

: Freud és a "téves emlékezés" tünetcsoportja

Fordító:

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Alexandra Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Posztmodern Találkozások

Terjedelem:

79 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633684269

tartalom:

"1992 körül megdöbbentően ádáz tudományos, szakmai és jogi polémia vette kezdetét annak az állításnak a nyomán, hogy pszichoterapeuták időnként gyermekkori szexuális zaklatásokról szóló téves visszaemlékezéseket gerjesztenek. Egyesek Freudot kárhoztatták ezért, mondván, hogy ő hintette el a "téves emlékezés tünetcsoportjának" magvait, mintegy száz esztendővel ezelőtt. Egyes bírálók azért vádolták, hogy pácienseinél, puszta szakmai gyávaságból feladta eredeti felismerését a nemi visszaélések meghatározó szerepéről, annak helyébe illesztve a gyermekkori szexualitást és az Ödipusz-komplexust; mások pedig azért, mert hamis emlékeket fabrikált és ültetett el pácienseinek lelkében. Vajon rossz apa volt-e Freud, aki a társadalmat félrevezető eszmékkel fertőzte tele, amelyekből egy évszázad múltán szörnyeteg kelt életre, vagy bámulatos lángelme, akinek az emlékezetről való érzékeny meglátásai messze saját kora előtt jártak? Freud, akit gyakran ostoroznak, de csak elvétve olvasnak, továbbra is kulcsfigurának számít azokban a kérdésekben, amelyek napjainkban a pszichológiát és a szociológiát foglalkoztatják. Phil Mollon pszichoanalitikus, pszichoterapeuta és klinikai pszichológus. Tagja volt az Angol Pszichológiai Társaság "Visszanyert Emlékezet" Munkacsoportjának, és e kérdéskörben számos írást tett közzé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!