TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Grafológia. Az íráselemzés kézikönyve

: Grafológia. Az íráselemzés kézikönyve

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia Grafológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

189 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632816889

tartalom:

"Az első osztályban a gyermek a táblára rajzolt betűt igyekszik lemásolni, lehetőleg utánozva a tanító néni által felrajzolt szép betűformát. Éveken keresztül arra törekszik a pedagógus, hogy tanulói a szabályos formákat megtartva, minél tetszetősebb külalakkal írjanak. Szomorúan tapasztalja azonban, hogy fáradozása teljesen hiábavaló, mert bizonyos idő elteltével minden tanuló egyéni írásmódot vesz fel, és ettől semmiféle külső kényszer eltéríteni többé nem tudja. Mi ennek a jelenségnek az oka?" "Mi az írás a grafológia szempontjából? Papírra rögzített kifejező mozgás éppúgy, mint az arcmimika vagy a gesztikuláció, csak ezeknél bonyolultabb. A kifejező mozgásokat befolyásolják az érzelmek, hangulatok, a vérmérséklet, az önuralom, a térfoglaló énkitágítás, a nyugtalanság és még sok minden, vagyis az ember személyisége." Minthogy elsősorban az "agyunkkal írunk", ez nem meglepő. Annál nehezebb azonban rendszeres kapcsolatokat megállapítani az írás formai jegyei és a pszichológiai jelenségek között. Márpedig ilyen rendszeres kapcsolatok megállapítására törekszik a grafológia, s erre törekszik a szerző, az 1982-ben elhunyt hivatásos grafológus, Csötörtök Csaba is ebben a sokat vitatott szakmában szokatlanul tartózkodó, objektív hangnemű könyvben.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!