TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Gyermeklélektan. A gyermek fejlődése születéstől hétéves koráig

: Gyermeklélektan. A gyermek fejlődése születéstől hétéves koráig

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

302 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"E könyvben megkíséreltem, hogy áttekintsem és összefoglaljam azt a gazdag tényanyagot, amelyet a szovjet pszichológia a gyermek lelki fejlődésének a születéstői az iskolába lépésig tartó szakaszáról összegyűjtött. Abban a szerencsében volt részem, hogy előadói és kutatói munkásságomat a kiváló szovjet pszichológus, L. Sz. Vigotszkij vezetésével kezdhettem meg. Az ő eszméit - a pszichikum történeti fejlődéséről, a képzésnek és nevelésnek a gyermek lelki fejlődésében játszott döntő szerepéről vallott nézeteit, s más gondolatait - igyekeztem a magam tudományos tevékenységében is tovább mélyíteni. Az L. Sz. Vigotszkij halála óta eltelt időszakban, immár több mint 25 éve A. N. Leontyev, A. Z. Zaporozsec, P. J. Galperin és L. I. Bozsovics a munkatársam a gyermeklélektani kutatásban. Eszmecseréink és közös munkánk során alakultak ki azok a nézetek, amelyeket e könyvben képviselek. Könyvem a gyermek pszichikus fejlődését csak fő vonásaiban mutatja be. Vannak kérdések, amelyekkel a kutatások eddig kellően még nem foglalkoztak; ezeket ez a könyv sem tárgyalja. Ilyen kérdés például a gyermek emocionális és akarati szférájának fejlődése, a kisgyermek és az óvodásgyermek egyéni pszichikus sajátosságai stb. Ha könyvem hozzájárul a gyermeklélektani oktatás színvonalának emeléséhez, akkor úgy érzem, teljesítettem feladatomat. A kézirat szerkesztésében és a nyomtatásra való előkészítésében nagy munkát végzett V. V. Davidov, akinek e helyütt is őszinte köszönetemet fejezem ki. Előre is hálás vagyok mindazoknak, akik munkámat elolvasva, kritikai észrevételeiket közlik velem." A szerző

leírás:

Néhány fejezet golyóstollal aláhúzogatva.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!