TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Játék, színjáték, személyiség

Játék, színjáték, személyiség

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Népművelési Propaganda Iroda

Kategóriák:

Pszichológia Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

184 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635627165

tartalom:

"Lakásszínház. Ha valaki ezt a szót hallja, rögtön az avantgarde utolsó hulláma jut eszébe, a világhírre vergődött Squate - squate-nek nevezik Amerikában a jogtalan megtelepedést.-, mely pesti lakásokból rajzott ki Párizs és New York irányába. Mindez persze elfeledett hagyomány reneszánsza nemcsak nálunk - világszerte az. A lakásszínház egy ősformájáról, a pszichodráma születésének körülményeiről talál frappáns összefoglalót az olvasó, ha áttanulmányozza kötetünk első írását Mérei Ferenc tollából, s a fogalom körül burjánzó asszociációk sűrűjében eligazodni próbál. A dramatikus játékok múltjáról és jelenéről már értesülhettek azok, akik mint művészeti nevelők, találkoztak e kiválasztott szemelvényekkel, s ha nem lankadó kíváncsisággal eredtek ezeknek az ismereteknek nyomába, esetleg közvetlen részesei voltak egy spontán drámajátéknak. Szeretnénk, ha jóval szélesebb kör jönne tisztába sokat és zavarosan idézett fogalmakkal, mint eddig jöhetett. Szemelvényeink gyakorlatilag felidézik, miből áll a dramatizálás nem irodalmi fogantatású folyamata. Példákkal találkozik az olvasó, tanmenetekkel, melyekre ez a műszó talán nem is illik, mert minden iskolás jelleg távol áll tőlük. A példatár, a játékos gyakorlatok sorának megválasztása természetesen esetleges. De ebben a keretben is gazdag tartalom sűrűsödik össze, minden mozzanat ötletet adhat ahhoz, hogy egy embercsoport ne csak elmondja, el is játssza azt, amit egy konfliktus tartalmának érez."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!