TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Megismerés és valóság

: Megismerés és valóság

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

205 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632813456

tartalom:

"A megismerés a tudás működése: az ismeretek megszerzése, megszervezése és alkalmazása. Olyan működés, ami az élő szervezeteket és különösképpen az embereket jellemzi. Éppen ezért a megismerés elméletei pszichológiai elméletek." A kognitív pszichológiát jellemzi így a szerző, e fiatal tudományág egyik úttörője és ma már szinte klasszikus kutatója. Uric Neisser, az Egyesült Államok-beli Cornell Egyetem tanára, egyike azoknak a pszichológusoknak, akik a kognitív pszichológiának, ennek a lassan harminc éves tudományágnak kialakításában, kutatási területének, módszereinek, irányának meghatározásában döntő szerepet játszottak. Korunk rendkívül gyors technikai fejlődése, különösen pedig az információ jelentőségének rendkívüli megnövekedése a modern társadalomban, megköveteli az emberi információfeldolgozás - észlelés, emlékezés, tanulás, gondolkodás stb. - mennél alaposab megismerését és fejlesztését. Ez a megnövekedett társadalmi igény egyben tudományuk felfogásának újragondolására ösztönzi a kognitív pszichológia művelőit. Neisser könyve ennek az újragondolásnak a szellemében vezeti be az olvasót az emberi megismerés kérdéseibe s ad gondolatokat mind a szakembernek, mind a laikusnak e kérdések megválaszolásához.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

700 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!