TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Párválasztás, családi élet

: Párválasztás, családi élet

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

178 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633264731

tartalom:

˝A család eredete arra az időre tehető, amikor egyéb társadalmi csoport formációk nem léteztek. A családi intézményt a társadalmi szükségszerűség hozta létre, mely a biológiai különbözőséggel kezdődött. Később bizonyos funkciók is elkülönültek, női (gyermekgondozás, táplálék előállítása stb.), illetve férfi (vadászat, erőkifejtést igénylő munka, harcolás stb.) szereppé szilárdultak és utánzással hagyományozódtak. A szociológiában a házasságról mint intézményről beszélünk, holott a család az az intézmény, amely történelmileg jóval megelőzte a házasságot. A házasság - koronként és kultúrkörönként nagyon is eltérő lehet: a háremrendszertől a csoportházasságon át az egyszerű szóbeli megegyezésig - az utóbbi évezredekben sokat változott. A társadalmak rendszerint törvényben rögzítik a házasság formáit. körülményeit és a felek kölcsönös érdekeit. Azonban ez a családi együttélés belső gyakorlati kérdései és törvényszerűségei szempontjából szinte semmit sem jelent...˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!