TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Pszichiátria és lelkigondozás. Hogyan segíthetünk lelki zavarokkal küzdő embertársainkon?

: Pszichiátria és lelkigondozás. Hogyan segíthetünk lelki zavarokkal küzdő embertársainkon?

Fordító:

Kiadás:

Kolozsvár, 2000

Kiadó:

Koinónia

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

203 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9738022142

tartalom:

˝Ez a könyv egy szemináriumsorozatból nőtt ki, melyet pszichiátria és a lelkigondozás témájában tartottam az elmúlt évek során. Az előadásaimon tapasztalt nagy érdeklődés is azt bizonyította, hogy igen sokan keresnek lelki gyógyulást, kiutat a pszichikai betegségek szorongatásából. Úgy tűnik, a pszichikai zavarok problémája ma nagyobb, mint bármikor. Különösen depresszív hangulatzavarokat diagnosztizálnak sokalta gyakrabban, mint régen. Paul Kielholz professzor, a legismertebb depressziókutatók egyike szerint: "Ez egyrészt a depressziós állapotok diagnosztizálásának és terápiájának tökéletesedésére vezethető vissza, másrészt viszont a fogyasztói társadalmunkban tapasztalható kapcsolat-szegénységben és az elmagányosodásban keresendők okai." Ma bizonyára sokkal tudatosabban és nyíltabban közelítünk a pszichikai problémákhoz és betegségekhez. Amióta a pszichiátria felhagyott korábbi zártságával, jóval gyakrabban szembesülünk pszichikailag sérült emberekkel. Erősen technizált jóléti társadalmunkban nehezebben tudunk megfelelő munkát és befogadó közösséget találni számukra, mint régen, a vidéki életforma körülményei között. Túlkínálat van a terápiákból, és egyre nagyobb a hajlandóság, hogy a megszokottól való minden eltérést és mindenfajta érzelmi lehangoltságot pszichikai betegségnek tekintsünk. A tegnap "megszállottjait" ma "depressziósoknak" nyilvánítjuk. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a lelkigondozás és a pszichiátria kölcsönösen kizárják egymást. ˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!