TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Pszichológiai tanulmányok V.

Pszichológiai tanulmányok V.

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

756 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Immár ötödízben jelenik meg a pszichológiával foglalkozó magyar kutatók tanulmányainak gyűjteményes kiadása, amely harmincnyolc tanulmányt tartalmaz. Valamennyi tanulmányhoz orosz és angol nyelvű kivonat csatlakozik. A szerzők foglalkoznak az ember magasabb rendű érzelmi viszonyaival, a hangszeres mozgások objektív vizsgálatával, a táplálkozáskomponensek hatásával, de vizsgálat alá veszik a látó- és hallóanalizátor kölcsönhatását épp úgy, mint a vasipari dolgozók kulturális érdeklődését vagy a matematikai gondolkodás, valamint a problémamegoldó gondolkodás kérdéseit. Egyes tanulmányok a tanulás és az iskolaérettség fogalmát tárgyalják, az óvodások gondolkodási műveleteit, a baleseti veszély, a pályaválasztási szaktanácsadás és a kézügyesség problémáit vagy olyan kérdéseket, mint a csoportosulás vak gyermekeknél, értelmi fogyatékosok észlelése, emberrajza, az irodalmi mű pszichológiai vizsgálata, a szélhámos személyiség pszichopatológiai elemzése vagy a fiatalkorú öngyilkosok kérdése, és még folytathatnánk a sort. A tanulmányokat a pszichológiával foglalkozó magyarországi intézetek munkásságát bemutató ismertetések és a magyar szerzők utóbbi években megjelent pszichológiai munkáinak bibliográfiája követi. A kötet nemcsak a pszichológia tudományának műveléséhez nyújt segítséget, az olvasók széles körét is felvilágosítja a pszichológia problémáiról és megoldásukról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!