TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Skizofrénia a kognitív deficit tükrében

: Skizofrénia a kognitív deficit tükrében

Kiadás:

Budapest, 2008

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kognitív Szeminárium

Terjedelem:

146 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789636931360

tartalom:

"A skizofrénia egyike a legrejtélyesebb és legsúlyosabb lelki zavaroknak: a betegek hallucinációktól és bizarr téveszméktől szenvednek, gondolkodásuk és beszédük sokszor követhetetlen, a mindennapi társas élethez elengedhetetlen késztetéseik csökkentek, érzelmi életük elszíntelenedett. E tünetek mögött azonban mélyebb jelenségek húzódnak, amelyek az érzékelés és a tanulás alapjait változtatják meg. Hogyan látják a skizofrén betegek a világot? Hogyan képesek egyszerűbb és bonyolultabb asszociációk elsajátítására? Miként befolyásolják ezeket a gyógyszerek? A könyv azonfelül, hogy áttekintést ad a skizofréniával kapcsolatos legfrissebb tudnivalókról, ezekre a kérdésekre keresi a választ tudományos alapossággal, bemutatva a szerző saját kutatását. A nagyívű vizsgálatsorozat az elemi látási ingerek feldolgozásából indul ki, eljutva az asszociatív tanulás különböző mechanizmusaihoz. Megtudhatjuk, hogy az egyszerű érzékelési eltérések hogyan vezetnek a környezet leképezésének zavarához, és miként kapcsolódnak a klinikai tünetekhez. A munkában szemléletesen ötvöződik a kísérletes pszichológia, a funkcionális agyi képalkotó eljárások és a molekuláris genetika módszertana."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!