TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Testhatárok és énhatárok. Az identitás változó keretei

, : Testhatárok és énhatárok. Az identitás változó keretei

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Jószöveg Műhely Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639134295

tartalom:

"Az identitás gazdag szociálpszichológiai szakirodalmában az utóbbi évtizedben egyre inkább előtérbe kerültek az identitás szociális reprezentációjával kapcsolatos megközelítések. Ezekben nem csupán a szociális identitás klasszikus "nagy" formáiról, így például a nemzeti, etnikai és osztályazonosulásokról és azoknak a mindennapi gondolkodásban megjelenő képeiről van szó, hanem a személyes identitásnak azokról az összetevőiről is, amelyek korábban kevésbé voltak jelen a szociálpszichológiai és általában a társadalomtudományi diskurzusban: a nemiség, a test, a testtel kapcsolatos különféle folyamatok és jelenségek. Mindez nem független attól, hogy a határok kitágulása, amely a mostanában sokat emlegetett globalizációnak, továbbá a "virtuális valóság" előtérbe kerülésének köszönhető, újfajta identitás-stratégiákat és megküzdési módokat tesz szükségessé. Kötetünkben a határokkal és az identitással foglalkozunk. Abból indulunk ki, hogy mindig szem előtt kell tartanunk: a társadalmi folyamatok megértése nem lehetséges az emberek valós, megélt, testi tapasztalatainak ismerete nélkül. Ugyanez igaz az identitásra is. Az identitás keretei akkor rajzolhatók meg, ha a test, az én és a társadalom kapcsolatainak értelmezési szintjei és modelljel-rendelkezésre állnak. Valójában e modelleknek, ezeknek a határoknak az ismeretére, értelmezésére van szükség. E keretek, határok mentén próbáljuk mi is kifejteni elgondolásainkat a test és a szubjektivitás, az egészség és a betegség, valamint a "társadalmi test" és a tömeg összefüggéseiről, valamint mindezeknek az identitás alakulásában játszott szerepéről." (Csabai Márta-Erős Ferenc)

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!