TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Vizsgálati módszerek a lélektanban. A teszt

: Vizsgálati módszerek a lélektanban. A teszt

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

366 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A pszichológiai kutatások egyik leggyakrabban alkalmazott és egyúttal legvitatottabb vizsgálati módszerét, a tesztmódszert mutatja be Vincze László műve. Áttekinti a legfontosabb intelligencia vizsgálati tesztek különböző fajtáit, nem éri be azonban a teszteljárások egyszerű leíró ismertetésével, hanem pszichológiai elemzésükre és értékelésükre törekszik, és részletes okfejtéssel bírálja azokat a vizsgálati módszereket, amelyeket tudománytalannak, tehát eredménytelennek ítél: "Bírálatunk az értelmetlen, üres, fölösleges módszerekre vonatkozik, azok ellen a vizsgálatok ellen szólunk, amelyek mindig újabb és újabb megfogalmazásban térnek vissza, de újra és újra értelmetlennek bizonyulnak. Azokat az energiákat szeretnénk bírálatunkkal felszabadítani, amelyeket több mint egy fél évszázada fecsérel ezekre a vizsgálatokra a kutatás." Vincze László polemikus, de a tesztmódszerek tényszerű bemutatására alapozott könyve így tényanyagát és érvelését tekintve egyaránt érdekes állásfoglalás a pszichológia egy végérvényesen máig sem tisztázott kérdésében.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!