SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A boldogság ígérete

: A boldogság ígérete

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Indiai irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

241 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A világhírű indiai költő és író, az indiai nép nagy nevelője és szervezője, Rabindranath Tagore 1861-ben született; a művelt emberiség most ünnepli születétének százéves évfordulóját. Tagore neve India népének új korszakát jelképezi. Tagore nemcsak az angol gyarmatosító politika ellen küzd, hanem az indiai népet szoros béklyóban tartó hagyományok ellen is. A kasztrendszer, a gyermekházasságok, az özvegyek elégetése - hogy a sok kegyetlen hagyomány közül csak néhányat említsünk - az indiai emberek és különösen a nők életében a kimondhatatlan kínok, testi és lelki szenvedés, az emberi méltóság lealacsonyításának végtelen forrásai voltak. Rabindranath Tagore a felvilágosodás fáklyáját gyújtotta meg a hindu n ép életének sötétségében és tollával, ecsetjével, zenéjével, egész munkásságával szolgálta népe emberibb, jobb életének ügyét. elbeszéléseiben nemcsak az indiai tájat, a távoli, titokzatos emberke szomorú sorsát ismerjük meg, hanem Rabindranath Tagore harcos humanista felfogását is, amellyel a kasztok, hiedelmek, előítéletek, babonák - minden sötétség, a haladás minden akadálya ellen küzd.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!