SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A bolondok könnyei és imái

: A bolondok könnyei és imái

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest; Uzsgorod, 1990

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Balti irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

325 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630750112

tartalom:

"Hej, ezek a zsidók!" - sóhajt fel az író, amikor mást nem tehet már, s talán az egész regény, sőt Kanovics eddigi teljes életműve egyetlen fájdalmas sóhajtás. A litvániai zsidóság sorsa, szenvedése, az Európa nagy részéből kiűzött, a történelmi Oroszországból kirekesztett, állandóan pogromoktól reszkető zsidók számkivetettség-érzése szólal meg ebben a sóhajban, de sokkat több is. Kanovics zsidó és litván író, s bár ezek a jelzők sem fölöslegesek, még fontosabb, hogy az írót saját népének-népeinek sorsán keresztül az egész emberiség problémái izgatják. A regény nagy kérdése: a "beteg időt" vagy saját "beteg lelkünket" kell-e gyógyítanunk. S a világnak ezen a táján, Kelet-Európában máig sincs érvényes válasz; a kelet-európai idő ma is beteg, talán éppen azért is, mert túl sokan próbálták gyógyítani.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!