SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A Johanna Maria fregatt

: A Johanna Maria fregatt

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Holland irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

145 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A Johanna Maria nevű teljes vitorlázatú háromárbocost 1865-ben egy februári napon bocsátották vízre Amszterdamban. A remekmívű vitorlás hajó kalandjai ekkor veszik kezdetüket: különféle rakományokkal járja a világ tengereit. Kezdetben fűszereket szállít Kelet-Indiából Hollandiába, viharok tépik az Atlanti-óceánon és az Egyenlítő környékén. Néhány évi kemény munka után már meglátszanak rajta a kopás jelei, de Jacob Brouwer, a vitorlakészítő mester, aki a hajó szerelmese, hibáit kijavítgatja, és minden út után megpróbálja visszavarázsolni a hajó eredeti szépségét. Beköszönt azonban a gőzhajók korszaka, s vitorlással már nem túl jó üzlet az áruszállítás, ezért a hajót holland tulajdonosai eladják. Először norvég, majd orosz zászló alatt fut, s az Északi-tengert járja fával, fűrészáruval. Egyszer egy egész télen át Pétervárott vesztegel, a jég és a kemény időjárás nagy kárt tesz benne. Nem nagyon alkalmas már másra, csak a hajók életében a lezüllést jelentő csempészésre. Egy portugál kereskedő veszi meg, kicsinosítja, és rajta szállítja kétes eredetű áruit a Csendes-óceánon át Dél-Amerikába. A hanyag, iszákos, lump kapitányok nem törődnek a hajó állagával, hagyják tönkremenni, s mire Jacob Brouwer összekuporgat annyi pénzt, hogy megvehesse, már csak egy roncsnál alig valamivel jobb állapotban levő vitorlást kap. Ő megint rendbe hozza, de már nem tudja visszavarázsolni régi fényét, különben is a vitorlások kora ekkorra, egy emberöltő múltán már leáldozott. Brouwer tesz még vele néhány utat, majd lehorgonyozza Amszterdam kikötőjében, ahol az öreg hölgy, a Johanna Maria ettől kezdve verőfényes nyarakon, fehér felhők alatt, szürke egű teleken, ködös őszidőn, széljárta tavaszon csak állt némán, annyi hányattatás után élvezve a békés nyugalmat.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

700 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!