SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A kacska kereszt

: A kacska kereszt

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Ír irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

124 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A falut kereszt formára építették. Meg is mondta a vén Huncut Gyulus, a dalló: - Ha az a jóságos Jézus megint földre száll, enybül idefeszíthetik, és szemét nép is akad bőségesen, aki csaholva venné az Ő szentséges vérét, akár a kopófalka az űzött nyúlét." Dél-Írországnak ez a falucskája a színhelye Brendan Kennelly kisregényének. A tomboló nyár kellős közepén hirtelen kimerül a víztartály: itt állnak az emberek magatehetetlen, kiszolgáltatva a "Hivatal" packázásainak a nem csillapodó hőségben, az egyre fojtogatóbb bűzben, a mindent elnyelő porban, piszokban. Pusztulásra ítélve. Ám ez a drámai helyzet csak kiélezett szimbóluma annak a ténynek, hogy ez a falu amúgy is kihalásra ítéltetett. Mert terméketlen, kopár nemcsak a föld, amelyen árván hagyott, örökre lelakatolt házak búslakodnak, de meddő a szellem is, amely beletörődött a változatlanba: az értelmetlen, céljavesztett vegetációba. Aki fiatal, menekül innen: más országba, kalandra, jövőre éhesen. A fiatal ír művész együttérzéssel szemléli Deevna, a Kacska Kereszt embereinek szörnyű napjait, megpróbáltatásait; elemen portrékat sorakoztat elénk, szuggesztív erővel közvetíti a remény és kétségbeesés feszült küzdelmét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!