SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A kurlanok

: A kurlanok

Kiadás:

Újvidék-Novi Sad, 1964

Kiadó:

Forum Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Dél-szláv irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

362 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A kecske Füstös névre hallgat, és az alsó Kurlanok fejének, Silvestarnak a tulajdona. Mint a fecskefészkek, úgy sorjáznak az alsó Kurlanok házai a sziklák alatt, a Kamesnica, e nagy kiterjedésű, komor hegyóriás második lépcsőjén. Fehérre meszelt, cseréptetős kőházak ezek, s ami fából készült bennük, az iparos munka, és a közfalakkal elrekesztett kis szobák sem hiányzanak belőlük, nem úgy, mint a fölső Kurlanok nyomorúságos, nádfedelű istállóházaiból, melyek itt lapulnak valami kőfalú, szürke völgyteknőben, csupán félóra járásnyira hegynek fölfelé. Földjeik, ni, éppen itt, Silvestar új telepítésű szőlejénél érnek össze, kiterjedésüket pedig úgy lehetne meghatározni, hogy egy kilométerre attól a csapástól, mely a Boszniába vezető, ki nem épült út folytatása, a Varda magaslatáig és annak északnyugati lejtőjén elterülő gyertyánerdőig nyúlnak.
Nos, errefelé vezetnek körülbelül a határkövek, ámde a Kurlanok és a környékbéli parasztok inkább államinak, községinek, tehát afféle senki földjének tekintik ezt a területet, amelyből az embernek nem sok a haszna."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!