SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A meghódított tenger

: A meghódított tenger

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Spanyol irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

300 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Vincente Blasco Ibánez előszeretettel választja tárgyait a valenciai népéletből, mint három eddig leghíresebb kötetében: Flor de Mayo, Cuentos valencianos, La Barraca, és minden vérbeli spanyol volta mellett is jobban kiállja a fordítást bármely versenytárásnál. [...] Van ugyanis egy főereje, a lélektani elemzés, az érzék az élet apró tragédiái iránt, s minél sötétebb színben jeleníti meg ezeket annál több általános érdeket találunk bennök: úgyszólván együtt sírunk, együtt szenvedünk hőseivel. Pedig ezek a hősök végelemzésben nem egyebek, mint hagyományos emberi typusok, mint a régi Commedia dell'arte szereplői. Mulatságosak, mert gyarlók, de az a komédia, a mit lejátszanak előttünk, kicsinyes volta mellett is megrendítő és mély nyomot hagy emlékezetünkben. És mennyi elevenséggel, mennyi reális, szinte beszédesen reális egyéni vonással tudja felruházni ezeket a typusokat! Nincs az a mellékszereplő, a kire jellegzetes álarczot ne adna, nincs az a jelenet, mely henye volna számára, melynek hatását ki ne tudná aknázni.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!