TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A paraszt panaszai. Óegyiptomi novellák

A paraszt panaszai. Óegyiptomi novellák

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Irodalomtörténet Regény, elbeszélés Egyiptom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

158 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"A kötet jelentős állomás az ókori Kelet irodalmainak magyarországi megismertetésében. A mezopotámiai epikus irodalom mellett minden bizonnyal az ókori Egyiptom prózai irodalmának, az elbeszéléseknek, novelláknak van a legnagyobb világirodalmi jelentősége, még ha közvetlen hatását tekintve nézzük is. Magyarországon eddig ezek az irodalmi alkotások alig voltak ismertek. A paraszt panaszai című novellagyűjtemény Dobrovits Aladár közel harmincéves egyiptológiai kutatómunkáját összegezi. A kötet valamennyi fellelhető, irodalmilag jelentős szöveg fordítását közli, csupán azok a töredékek maradtak el, amelyek töredékességük folytán szélesebb olvasóközönség számára irodalmi élményt nem nyújtanak. A kötet végén olvasható tanulmányában Dobrovits Aladár összefoglalja kutatásainak eredményeit az egyiptomi novella kialakulásáról, fejlődéséről és világirodalmi jelentőségéről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!